„Freak Show vol 2” sau portrete actuale în Sala Pictura

E mare lucru să intri în universul celui de pe scenă și să te detașezi de grijile cotidiene, iar dacă și râzi, spectacolul este deja un succes (nu discutăm despre o tragedie după Shakespeare).

De cele mai multe prefer spectacolele cu o scenografie bogată, dar există momente când less is more, cum ar fi „Freak Show vol 2” de Florin Piersic Jr. Stabilește de la bun început o legătură cu publicul care îl ascultă atent; atât de atent că în acele momente sper să nu-și deschidă telefoanele mobile și să verifice site-ul menționat de actor. Prezența sa puternică domină acel spațiu simplu și nu te lasă să te uiți la persoana de lângă tine sau să verifici vreo rețea socială.

Florin Piersic Jr. interpretează o serie de personaje, de la un taximetrist necăjit la o prezentatoare TV irascibilă, de la omul cinic la cel disperat. Uneori, ne uităm la actor ca într-o oglindă și râdem, chiar dacă situația e tragică, ea este redată cu umor. Ce corporatist nu a râs sau nu și-a dat ochii peste cap zâmbind când a auzit replica „vineri seara e o legendă”? Cel mai mult am râs la momentul lui Costel, care dacă n-ar fi de râs, atunci ar fi de plâns.

Într-un decor simplu, trecerea de la un personaj la altul se face pe perioada unui jingle și schimbarea culorii de lumină în verde. Având în vedere numele sălii, Sala Pictura, acesta pare potrivit pentru spectacol și artistul care și-a adus trusa cu materiale, pentru a ne încânta aproximativ 2h. A pictat portrete și situații cu care ne-am întâlnit cel puțin o dată sau în care ne-am regăsit. Și nu întâmplător, Sala Pictura este o sală construită pe vechiul amplasament al atelierului de pictură.

Foto: site Teatrul Național București

 

Recunosc, Florin Piersic Jr. nu este actorul care să-mi fi plăcut de la primul spectacol vizionat, mai ales că-l asociam adesea cu filmul, dar apoi l-am văzut în „Legături primejdioase” la Teatrul Mic și mi-a plăcut mult. Și, deși știam asta, mi-a amintit cât de important este să nu mă rezum la o singură interpretare a unui artist. „Freak Show vol.2” este spectacolul care își propune să nu îi dea voie spectatorului să își coboare ochii spre smart-phone și cred că lui Florin Piersic Jr. i-a reușit acest lucru. Și dacă, cumva, vă gândiți că spectacolul este partea a doua a spectacolului „Freak Show”, pe care nu l-ați văzut, să știți că nu este, deci mergeți relaxați la „Freak Show vol 2”.

 

Freak Show vol. 2

de Florin Piersic jr.

Regie: Florin Piersic Jr.

Ilustrație muzicală: Florin Piersic Jr.

Sunet: Eduard Ivan, Adrian Scarlat

Lumini: Laurențiu Iordache, Sandu Valentin

Regia tehnică: Tudor Dobrescu

Pauză: Nu

Leave a Reply

Your email address will not be published.