Ce am văzut în ultimele 5 zile de FITS 2024

#FITS2024 a ajuns la final, motiv pentru care fac o trecere în revistă a 5 specctacole pe care le-am văzut în ultimele 5 zile de festival (deși am văzut mai multe), așa cum am făcut și aici cu primele 5 zile.

 

  1. În singurătatea câmpurilor de bumbac – cu John Malkovich și Ingeborga Dapkunaite. Am asistat la o lecție de arta Actorului și sunt foarte recunoscătoare pentru că i-am văzut jucând, în mod special pe John Malkovich. A doua zi am transmis de la conferința specială la care au fost invitați și puteți parcurge dialogul aici.
  2. Sol Invictus – un spectacol de dans închinat vieții. Am decis să văd spectacolul după conferința cu Herve Koubi, unde a explicat modul său de lucru, dar a subliniat și aspecte care în mod normal sunt ținute departe de ochii / urechile lumii.
  3. Carpații ca niște pete pe pielea mea de la Burgtheater. Am simțit că sunt la o lecție de istorie necesară și neplăcută. Până la urmă, câte lecții de istorie sunt plăcute?
  4. (Cât se poate de) goală pușcă. Un spectacol de Larisa Faber și care timp de 50 de minute te trece într-o notă amuzantă prin problemele și neliniștile femeii trecute de 30 de ani.
  5. Consultații poetice. Este unul dintre proiectele mele preferate din cadrul FITS 2024. Personalizat, intim și profund. Daniel Plier mi-a recitat o poezie extraordinară și mi-a dat o prescripție pe care o păstrez cu grijă.

 

Mulțumesc, FITS 2024 pentru momente deosebite alături de oameni buni.

Pe data viitoare! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.