Ce am văzut în primele 5 zile de FITS 2024

Primele 5 zile de festival au fost pline de muncă, spectacole stradale și indoor. Am trecut în revistă câteva dintre cele văzute:

  1. Procesul / Der Prozess – în regia lui Botond Nagy. Este o readaptare după „Procesul” lui F. Kafka în an centenar kafkanian. Felicit echipa TNRS pentru aceasta celebrare reușită și necesară. Mi-a plăcut mult spectacolul și dacă vine în București, clar îl revăd.
  2. O sirenă mai specială – un umor vest european care a amuzat întreaga sală. Scenografia este extrem de simplă și foarte bogată compusă din… cartoane.
  3. Alegerea – în regia lui Alexandru Boureanu și Raluca Păun. Spectacolul aparține Teatrului Național din Craiova. Este scris de Majestățile Lor Regele Mihai I & Regina Ana. Interesantă este însă experiența. Spațiul este mic, actorii stau așezați la microfon și pentru a urmări povestea trebuie să-ți pui căștile disponibile.
  4. Opera Comică – The opera locos. Culoare și energie! Așa pot descrie acest show menit să ne deconecteze de la cotidian și să ne pună zâmbetul pe buze.
  5. Invitație la bal / La Belle Illusion. Am făcut un reel pentru Instagram în care am surprins câteva secunde dintr-o oră fabuloasă. M-a dus cu gândul la „Frumoasa și bestia” și mi-a dat o stare minunată. Au fost excepționali!

Desigur, mai este și „Trezirea” lui Pippo, însă l-am văzut înainte cu o si de festival și am scris despre el aici.

Mai sunt 5 zile de festival. Timp în care voi transmite în continuare de la conferințele speciale FITS pe blogul festivalului aici.

Tema acestei ediții este Prietenie, sub hashtagul #PrieteniPeViata

Să reflectăm un pic la relațiile cu cei dragi, să le spunem acum că-i apreciem și să ne bucurăm de festival, cu sau fără muncă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.