După Festivalul Internațional de Teatru, Sibiul este iar în plină sărbătoare pe acorduri orientale. În perioada 20 – 23 iulie are loc a doua ediție a Festivalului Cultural Arab.
Festivalul Culturii Arabe este un proiect cultural alcătuit dintr-o serie de evenimente artistice, muzicale și intelectuale prin care urmărim să aducem în fața publicului sibian fațete autentice ale culturii arabe și a popoarelor din Orientul Mijlociu. Prin evenimentele și activitățile prevăzute în programul festivalului, proiectul cultural își propune să instituie o punte între cele două culturi (română și arabă), să promoveze dialogul intercultural prin mijloace artistice și muzicale și, prin aceasta, să faciliteze integrarea socio-culturală a imigranților din România proveniți din țările arabe.
Programul festivalului este unul complex și divers, pentru ca fiecare participant să se poată bucura de magia Orientului. Câteva din evenimentele cu iz oriental sunt:
Workshop: Discuții și Gustări la Biblioteca Județeană Astra – îl recomand pentru că vei afla mai informații direct de la sursă despre cultura arabă și migrație.
Târg arăbesc – cine a fost în Orientul Mijlociu a observat cât de frumos se remarcă caligrafia arabă și henna. Cea din urmă este chiar o artă corporală. Ai ocazia să te bucuri de ele în Sibiu, iar pe fundal va fi muzică orientală pe vinil.
Expoziția de pictură Spiritualitatea feminină – Orientul Mijlociu are o latură spirituală profundă. Adesea se reflectă în artă: pictură, muzică, poezie. Aya Alhaj va împărtăși o parte din universul ei creativ și deosebit.
„Mixuri orientale” cu Dragoș Rusu și Solo muzical – „Arabic Sounds” – vor încheia două seri într-o notă mistică, orientală, aparte.
„Voyage Oriental” va concerta în încheierea festivalului la Sala Thalia, Filarmonica de Stat. Îți urez „călătorie plăcută!” Pentru că va fi o călătorie sonoră departe de orice griji și gânduri. Biletele se pot achiziționa de aici.
Pentru mai multe detalii poți accesa evenimentul creat pe Facebook.
Festivalul Culturii Arabe este organizat de către Centrul Cultural Arab din Sibiu și este cofinanțat prin Agenda Culturală a Municipiului Sibiu.