Astor Piazzolla – numele care mă face să închid ochii și să ascult tangoul, numele care a revoluționat muzica de tango, numele responsabil de „Maria de Buenos Aires” (alături de Horacio Ferrer). Răzvan Mazilu – cel care face artă și-ți vindecă sufletul. Practic, nu am avut nevoie de mai mult pentru a merge la spectacolul „Maria de Buenos Aires” la Teatrelli, care este mereu sold out rapid.
Am pășit în sufrageria Mariei, care ne-a primit cu pasiune și durere, cu dans și cântec, cu îndrăzneală și cu sunete de acordeon. De la bun început am intrat într-un univers argentinian, într-un vis din America de Sud, iar gândurile cele de toate zilele s-au oprit, în timp ce simțurile s-au amplificat și sufletul s-a deschis.

Ana Bianca Popescu interpretează într-o manieră fascinantă o Maria care traversează diferite etape ale vieții de aici și de dincolo, în timp ce Lucian Ionescu trece de la un personaj la altul – fiecare fantastic, desprins dintr-o altă lume – într-un timp rapid și fără a simți și spectatorul acest lucru. Gheorghe Visu te hipnotizează cu eleganța și răbdarea sa, cu ochii închiși, pentru că Spiritul a văzut tot ce avea nevoie să vadă și acum transcende Universul, cu o oprire de 1,5h în sufrageria Mariei. Actorii, acompaniați de orchestra minunată și în perfectă armonie cu Emy Drăgoi la acordeon, ne vrăjesc în mod misterios, dar seducător, cu povestea Mariei într-un decor simplu și fermecător.
Când voi simți că te uit, mă voi întoarce la tine, „Maria de Buenos Aires”, pentru că, în ciuda poveștii, mi-ai umplut sufletul de frumos. După fiecare spectacol, îi mulțumesc lui Răzvan Mazilu pentru ce ne dăruiește (anul acesta primește premiul pentru dezvoltarea spectacolului de muzical în România – UNITER 2022), pentru că este extraordinar că își împărtășește darul și frumusețea cu noi.
Maria de Buneos Aires – Teatrelli
Muzica: Astor Piazzolla
Libretul: Horacio Ferrer
Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu
Decorul: Dragoș Buhagiar
Maria: Ana Bianca Popescu
Spiritul: Gheorghe Visu
Flașnetarul, Visătorul, Bătrânul Hoț, Primul Analist, Preotul: Lucian Ionescu
Cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon
Corul: Bogdan Iacob, Andrei Mărcuță, George Vasile
Orchestra:
Mihai Murariu – pian
Ioana Văleanu – percuție
Cristina Hîrjanu – flaut
Diana Ciudin – vioara I
Bianca Drăgoi – vioara a II-a
Alessia Drăgoi – vioara a III-a
Larisa Retegan – violă
Mihail Grigore – violoncel
Iacob Artin Panighiant – contrabas
Light-design: Ștefan Vasilescu
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Coregrafie tango argentinian: Daniel Măndiță
Corepetitor: Mihai Murariu
Coordonarea muzicală a orchestrei: Corina și Alexei Țurcan
Make-up Artist: Diana Froicu
Traducerea din limba spaniolă: Albert Denn
Adaptarea versurilor pe muzică: Alex Ștefănescu
Documentarea pentru traducere: Anne Marye Sima și Daniel Măndiță
Afiș realizat de Romana Țopescu și Dragoș Trăistaru
Grafica programului de sală: Sabina Spatariu